Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Leuke foto's van afgelopen periode

07 november 2019

 

 

- Logeren bij oma toen papa en mama naar Sanadome waren.
- Alvast sinterklaas kleren passen samen met Vinn
- Kijkdag in het zwembad. Je moet nog meer feeling met het water krijgen (stuwing)
- Met je beste vriendinnetjes van school
- Zakje verven

 

68 maanden!

05 november 2019

Het is al weer november! Nog maar even en dan beginnen de feestdagen alweer wat start met de komst van Sint natuurlijk! Alles gaat zo zn gangetje. Je gaat naar school met plezier en het gaat goed in groep 2. Mama heeft een paar dagen geleden een 10-minutengesprek gehad op school. Je gaat nu steeds meer hardop praten in de kring als je iets gevraagd wordt (wat je vorig jaar niet deed). Buiten op het plein met vriendinnetjes kwebbel je wat af. Richting de juffen kan dit nog wat meer. Qua niveau gaat het helemaal prima. Je bent veel met letters bezig en kan op school goed meekomen. Het leukste om te doen vind je tekenen, met de lego of puzzelen. Tenminste dat is wat je vaak kiest. Op de bso ben je ook veel met tekenen/kleuren en strijkkralen bezig. Thuis met vanalles en nog wat. Regelmatig gaan we knutselen of iets zoals verven, tekenen, kleinen. Vorige week hebben we getekend met een blinddoek om, je vond het geweldig! Wel hield je me aardig voor de gek want je kon gewoon onder de doek heen kijken! Verder spelen we regelmatig een spelletje, zit je zo nu en dan op squla en speel je samen met Vinn met de toettoet auto's, treinbaan, in het keukentje of gewoon met kussens. Je gaat met Vinn nu steeds meer samen spelen. Ook heb je de afgelopen tijd pogingen gedaan om bij Vinn te 'logeren' alleen wilde je er savonds al meteen weer uit naar je eigen bed. Qua plassen zijn we naar de huisarts geweest die ons een doorverwijzing heeft gestuurd naar het bekkenbodem centrum. We gaan zien wat daar uit komt. Het gaat overdag nog te vaak fout en 's nachts ook wel maar dat gaat al stukken beter! Wat betreft ontwikkelingen kun je nu de grote getallen bijv. 87, 65, 44 enz. zeggen nadat je het ziet staan. Alleen de getallen van 12 t/m 19 lukken nog niet. 20 is voor jou veel makkelijker. Wat betreft letters weet je nu ook de au, ou, ei, ij nog een paar te gaan dus :). Woordjes lezen gaat wisselend goed maar vaak woordjes van 4/5 letters lukken wel! 
Nog even en je bent jarig dus we zijn alweer bezig geweest met de uitnodigingen voor je feestje.
Je gaat een feestje geven op woensdagmiddag in het Familiehuis. Het gaat een prinsessenfeestje worden waarbij we pannenkoeken gaan eten, cupcakes versieren, knutselen, foto's maken en schminken. We zijn nog nooit in het familiehuis geweest dus ben erg benieuwd. De uitnodigingen zijn leuk geworden:
(prinsessen tasjes met daarin een feesthoedje, toverstafje en de uitnodiging). Je gaat 8 kindjes uitnodigen.

 

Je verjaardag vieren we 8 december en sinterklaas ergens daar tussendoor. Op je echte verjaardag vier je Sinterklaas op school en ben je 's middags vrij. 4 December ga je trakteren. We hebben de spulletjes daarvoor al in huis gehaald.

 

Herfstvakantie!

27 oktober 2019

Deze week was het herfstvakantie dus een weekje geen school. Maandag kwam oma bij ons thuis oppassen. Je hebt geknutseld, tv gekeken en gespeeld. Dinsdag ging je een dagje naar de BSO aan het einde van de dag kwam papa je ophalen om naar zwemles te gaan. Daar was het erg rustig er waren maar 3 kinderen! 's avonds zou het dan echt gebeuren: Liv zou komen eten en daarna bij jou logeren! We gingen pannenkoeken eten, hebben een toetje op, spelletje gedaan, gespeeld en toen onder de douche samen. Mama heeft nog een boekje voorgelezen en daarna was het tijd om te gaan slapen. 2 uurtjes lang hebben jullie nog liggen kletsen. Om 10 uur gingen we naar boven om te zeggen dat het nu echt tijd was om te gaan slapen. Jullie luisterden en het werd echt stil! Jullie hebben geslapen van 10 tot half 7. Heel goed gedaan! Daarna aan de ontbijttafel croissantjes gegeten en mochten jullie nog even tv kijken en spelen om vervolgens naar de Monkeytown te gaan! Wat een gezelligheid! Jullie hebben veel samen gespeeld. Vriendinnetje Faylinn was er ook. Jullie hebben flink gensoept, maar het is vakantie! Na de Monkeytown is Liv weer opgehaald.

   

Donderdag ben je weer een dag naar de BSO geweest. Het thema circus hadden ze. Je kreeg een poppentheater te zien en je was geschminkt als tijger! 
Vrijdag hebben we 's ochtends thuis gespeeld en ben je na de lunch bij Demi wezen spelen. 
Daarna nog een keer zwemles en zaterdag was het dan echt tijd om bij oma te logeren samen met Vinn, wat leuk!

Schoolfoto's!

24 oktober 2019

Dit jaar ben je eindelijk weer eens op de schoolfoto geweest. De enige die je had was een foto toen je 2,5 was vlak voordat Vinn werd geboren. Al behoorlijk oud dus. Daarna waren we op vakantie en vorig jaar zat je nog niet op school tijdens de foto's. Dit zijn de resultaten:

 

67 maanden update

05 oktober 2019

Weer een maand voorbij! Je bent inmiddels goed gewend aan het ritme van school, bso, zwemles en ballet alleen valt het nu wel wat zwaarder dan voor de vakantie. Misschien omdat je nu in groep 2 zit en wat meer op je af komt? Wij weten het niet. Wel ben je nu s' avonds om 7 uur al zo moe dat je wilt slapen. Tussendoor geef ik je gewoon je zin in als je op de bank wil liggen voor de tv, dat is toch ook ontspanning. Met plassen zitten we nu even in een moeilijke fase. Het is steeds vaker dat je echt weer natte plekken hebt en 's nachts kom je niet meer zelf om te gaan plassen waardoor je vaker nat dan droog blijft. Het is een langdurig en moeizaam proces maar we proberen nu positie te blijven. Toch gaan we binnenkort wel naar de huisarts om te overleggen hoe dit kan. Leuke dingen die je de afgelopen tijd hebt gedaan: Naar de speelgoedwinkel alvast kijken voor je verjaardag, naar de mc donalds, bij vriendinnetjes spelen, naar verjaardag en je bent op een kinderfeestje geweest naar de Monkeytown. Het is officieel herfst en dat is ook wel te merken. De zomerkleren zijn opgeborgen en hebben plaatsgemaakt voor al jouw nieuwe outfits. Ook heb je nu laarsjes en een nieuw paar sneakers. Het is koud en nat buiten en vanaf vandaag ook weer echt de verwarming aan binnen. Bij de BSO en op school ben je aan het werken om jezelf meer te laten horen en dat doe je al heel goed! Je steekt nu ook je vinger op als er iets gevraagd wordt in de klas. Wel blijf je nog wat verlegen. Wat betreft letters is er niet echt verandering, de dubbele klinkers blijven lastig en herhalen we eigenlijk te weinig om het echt te leren. Je bent op het moment vooral veel bezig met kleuren, tekenen, strijkkralen, knutselen en spelletjes zoals schipper mag ik overvaren, verstoppertje en dansen op muziek. Zwemmen is nu een stuk zwaarder nu er een nieuwe zwemleraar is. Je moet helemaal los zonder zwemvest of kurk in het diepe en het is te zien dat dit erg veel kracht kost voor jou. Je zwemt ook op dinsdag en vrijdag nadat je een lange dag op school hebt gehad en vaak ook nog wil afspreken. 

 

Tekenontwikkeling:
Je bent zoveel bezig met tekenen, kleuren, knutselen en schrijven! Hierbij een paar van jouw mooie kunstwerken: Het is leuk om te zien dat het allemaal veel realistischer wordt. hartjes, bloemen, mensen, regenbogen, de lucht en de grond, regen, de zon, bomen met bladeren en takken, huizen, vogels...


  

 

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.