Dagboek

Aantal berichten: 176
Ga naar:   

Efteling

24 februari 2019

Mama had al kaartjes gekocht voor de Efteling. Deze waren geldig t/m eind maart maar dit weekend werd het al heerlijk lente weer en leek het ons dus leuk om nu te gaan. Dit is ook de laatste maand voordat de Carnaval Festival dicht gaat, dus daar moesten we natuurlijk nog even heen!

Wat hebben we het getroffen met het mooie weer en het was heel de dag heerlijk rustig. Nergens hoefden we langer dan 5 minuten te wachten. We zijn wel 2x in de Carnaval festival geweest, in de Kookpotten, het sprookjesbos, de droomvlucht, draaimolens, traptreintjes, Fata Morgana, bootjes en je bent voor het eerst in de bobslee geweest! je vond het stiekem toch wel een beetje eng hoor! In het schommelschip wilde je absoluut niet meer, dat hoeft ook niet hoor! De bootjes met vlaggetjes (bij de python in de buurt) vond je de allerleukste en je wilde heel graag een lolly, deze heb je ook gekregen. Papa en mama namen een zuurstok. Ook heb je een roodkapjes knuffel gekregen. Deze zag je de vorige keer al en had je onthouden.
S' middags hebben we kibbeling gegeten en 's avonds Mc Donalds gehaald. Wat een feest, een goed begin van jouw vakantie.

 

50 maanden update!

05 februari 2019

Wow 50 maanden, dat klinkt al best oud. Je zit nu zo'n maandje op de basisschool wat je erg leuk vindt als ik de verhalen zo mag horen. Mama is altijd als eens van de eerste op het schoolplein. Je kan niet wachten totdat de deur open gaat, je wil dan ook zo snel mogelijk naar binnen om je jas op te hangen, eten en drinken in de bakken te doen en hup de klas in om een werkje uit te kiezen. Je kunt kiezen uit allerlei dingen, jij wilt het vaakst beginnen in de poppenhoek of tekenen. Je komt zowat iedere dag weer met een andere tekening thuis. De tekenontwikkeling is ineens hard gegaan. Zo heb je afgelopen week deze tekeningen gemaakt:

 

Duidelijk een zon, regenboog, regen, papa, mama en Fenna zoals je zelf zei. Ook de details van de poppetjes zijn ineens aanwezig (borsten, navel, haren, ogen, mond). erg leuk om te zien.
Je hebt ook al meerdere keren je vriendenboekje uitgedeeld. Op het schoolplein kun je met Lizzy en Jackie spelen die helaas in een andere klas zitten maar wel gezellig dat je ze zo toch nog ziet.
Ook ga je ineens snel met de ontwikkeling van de letters. Omdat jij alles wat er op school gebeurd verteld, kunnen we hier goed op inhaken. Je zei dat je af en toe een letter leert. Ook ben je ineens nieuwsgierig naar alles waar letters op staan. zeg je dingen als 'Kijk mijn naam..' of 'deze letter is van ...' en dan zeg je een woord. De letters die je nu weet (zelf kan benoemen na het zien er van) zijn de E,O,A,M,F,L,S,P,V. De 'B,N en i' zijn nog moeilijk maar weet je vast snel ook. Ook wil je de letters dan schrijven. De M,E, F en L kun je ook al goed schrijven. Ook las je voor het eerst het woordje 'Mama'. Je hebt alleen nog niet door dat je woorden in stukken moet hakken als het ware. Dit is wel echt nodig voordat je kunt gaan leren lezen. Ach je bent net 4, we hebben nog genoeg tijd haha.

Leuke foto's van afgelopen periode

31 januari 2019

 

 

- Op school bij het tekenbord
- Het sneeuwde! een kleine sneeuwpop gemaakt.
- Lizzy kwam bij jou thuis spelen en jullie gingen koekjes bakken
- Op de mat bij Ballet

Zwemles

09 januari 2019

Vandaag was de eerste keer zwemles (watergewenning). Jij hoefde niet op de wachtlijst en mocht meteen door naar watergewenning, waar je altijd als eerst komt. Hier moet je een aantal keer blijven om te laten zien wat je kunt en dat je water vrij bent voordat je kunt doorstromen naar de officiele Zwem ABC. Wat deed je het meteen weer goed zeg! Je was de aller jongste en kleinste maar deed niet onder aan kinderen van 6 jaar.
Je bent totaal niet bang, zwemt onder water, duikt dingen op van de bodem, drijft zelfstandig op je rug en springt/duikt van de kant etc. Je mocht ook voor door aan andere kinderen hoe je zelf op je rug kan drijven. Nu mocht mama  nog beneden bij jou kijken, vanaf de volgende keer gaan we boven kijken. Hopelijk hoeven we niet te lang bij de watergewenning te zitten want het is geen ideale tijd. 

  

Kerst 2018!

26 december 2018

Kerstavond gingen we met zn vieren uit eten bij een sushi restaurant. Jij nam heerlijk een bord met patat en kipnuggets haha. Daarna heb je leuk gespeeld boven bij het speelgedeelte. 
Eerste kerstdag ' sochtends eerst een lekker ontbijtje en daarna was het natuurlijk weer tijd voor de jaarlijkse kerstfoto. 

's middags zijn we naar oma geweest, daar waren ook Debby en Jelle. We hebben met elkaar gegeten (gourmet) en hebben cadeautjes gedaan. Jij kreeg onderandere een balletjurkje+maillot waar je uiteraard erg gelukkig mee was. Zowel jij als Vinn zijn erg verwend.

Tweede kerstdag kwamen Opa en Betty langs en hebben bij ons gegeten.