Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Avonturenboerderij!

15 juni 2018
Vandaag zijn we gezellig een dagje samen met Lizzy en Brenda (de mama van Lizzy) naar de avonturenboerderij geweest. We wisten al een tijdje dat dit park voor het eerst geopend werd, maar wilden even afwachten op het mooie weer. Nou dat hebben we goed gedaan! Het was een hele mooie zonnige dag. Eerst gingen we naar de winkel zelf boodschapjes halen voor de picknick. Daarna met zn allen in de auto op weg naar het park. Het is een super leerzaam park in het teken van het boerderijleven. Er zijn allemaal dieren zoals vogels, kippen, konijnen, cavia's, varkens, geiten. Ook is er vanalles te doen. We kregen opdrachten mee die uitgevoerd moesten worden met allerlei leerzame spelletjes. Ook was er een molen waar we naar boven zijn geweest, kon je dieren spotten met de verrekijkers en in een bootje over het water.  Tussendoor was er een theatershow van Fien en Teun. Daarna kon je nog met ze op de foto, maar dat durfde je niet. Ook ben je op de auto's/tractors geweest en heb je pony gereden! Mama is heel trots op je want ik had van tevoren niet gedacht dat je dit zou gaan doen. Nog een lekker ijsje gegeten, in de speeltuin gespeeld en aan het eind jullie boerderijdiploma opgehaald.
We gaan hier zeker nog eens heen, misschien wel samen met papa en Vinn?

 
 
 

 

Zomerfeest

06 juni 2018
Vandaag was het zomerfeest bij de kindjes. Je had het er al dagen over zoveel zin had je er in.
Mama had fruit toverstafjes gemaakt en verder was er nog veel meer lekkers. Toen we daar aankwamen kreeg je je muts en vond je alles toch stiekem best spannend. Er was een sneeuwwitje, donald duck, minnie mouse en katrien duck (verkleed). Het was nog even alles rustig tot je in laten werken. In het begin vond je alleen de watertafel met visjes leuk. Daarna heb je een snoephuisje gemaakt (en opgegeten), door de lachspiegels gekeken, gouden eieren opgegraven, grote bellen gemaakt met bellenblaas, was er een springkussen en heb je een aantal lekkere dingen gesnoept. Thuis had je grootste verhalen over dat je gesminkt wilde worden, eenmaal daar durfde je toch niet. Vlak voor we weggingen deden we nog een poging en toen wilde je wel! Het was een mooie dag (erg warm) gelukkig kwam Kensie nog om samen te spelen, toen vond je het toch een stuk leuker. 

 
 
 

3,5 jaar!

05 juni 2018
Een periode van veel mooi weer is er deze maand geweest. Je hebt dan ook veel buiten gespeeld in de tuin (eigenlijk niet echt vaak meet naar de speeltuintjes zoals we voorgaande jaren deden, dat is nu gewoon even niet handig met Vinn die veel slaapt) In de tuin speel je met de zandbak, de stokken, met Samuel over het hek en nu sinds kort ook met de waterspuit. Deze vul je met water uit een emmer. Binnen speel je het liefste samen met Vinn met de spulletjes uit het keukentje of wil je verkleedkleren aan. Tv kijk je eigenlijk amper meer, is niet echt het seizoen natuurlijk. Verder doen we af en toe een spelletje en lezen we vaak boekjes voor. Je bent al geregeld in het badje geweest, hebben we buiten gegeten en we zijn ook naar het strand geweest. Je vond het heerlijk om naar de zee te lopen, met van die modder voeten, schelpjes zoeken en natuurlijk een ijsje eten op het terras. We hebben voor de volgende keer zo'n schepnetje gekocht, ben benieuwd de volgende keer als we naar het strand gaan. 
Sinds kort hebben we ook een zitje achterop bij papa's fiets gekocht waar jij in kunt, zodat Vinn bij mij kan. Dan kunnen we lekker veel gaan fietsen deze zomer!
 Met de zindelijkheid gaat het niet helemaal goed op het moment. Je plast weer vaker in je onderbroek omdat je het niet lang op kan houden. Ook 's nachts gaat het vaak fout, maar we zijn nog zoekende naar hoeveel je nog kan drinken voordat je gaat slapen. 
Je zit op dit moment in een lastige fase waarbij je echt heel koppig en tegelijk erg boos en verdrietig kan reageren door bijv. heel hard te schreeuwen. De sfeer wordt er daardoor niet altijd beter op. 
Ik merk ook dat je dingen weer veel sneller eng vind dan voorheen zoals bijv. bij het zwembad (waar je pas bent begonnen bij een nieuwe groep) en in situaties waar je anderen (nog) niet kent.

Linnaeushof

11 mei 2018
Vandaag zijn we er een dagje lekker op uit geweest naar de grootste buiten speeltuin van het land; Linnaeushof! We zijn hier nog nooit geweest en dacht dat jij hier nu wel de pefecte leeftijd voor zou hebben. Dat klopt inderdaad! Ze hadden een peuter/kleuter plein waar je even bent geweest, maar stiekem vond je de grote speeltuin wel het leukste. Zo ging je op verschillende wipwappen, in een reuzenrat, een zweefmolen, samen met mama in een trapkar op een rail boven het hele park, met papa in een super snelle kart racen en nog veel meer! Het was een geslaagde dag en we hadden het heel erg getroffen met het weer. Tussen de middag hebben we patatjes met kipnuggets gegeten en 's middags nog een ijsje.


 

Kinderboerderij

09 mei 2018
Vanochtend zijn we weer gaan zwemmen en 's middags zijn we op de fiets naar de kinderboerderij geweest. Daar was Lizzy ook, wat gezellig! Je hebt heel leuk gespeeld met haar. Op de schommel, de wip wap, glijbaan etc. Ook mochten jullie de diertjes borstelen en aaien zoals de geiten, schapen, een varkentje en Alcapa. Aan het eind nog tijd voor een lekker ijsje, wat een heerlijke dag!


 

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.