Dagboek

Aantal berichten: 176
Ga naar:   

47 maanden update!

05 november 2018

Nog maar één maand en dan ben je gewoon alweer 4! 
Mama is langzaam aan al bezig met de verjaardagsvoorbereidingen. Zo is de taart geregeld, weten we al wat we beide keren gaan trakteren (bij de kindjes en op de gym), staan je feestjes ingepland (28 november Monkeytown en 9 december thuis) en weten we al wat voor cadeau je gaat krijgen. Het is altijd een hoop geregel met al die feestdagen tegelijk maar we hebben er erg veel zin in! Meestal als je 4 bent ga je direct naar de basisschool maar dat gaat bij jou een beetje anders. De school/klassen zijn al erg vol en dus zitten ze er aan te denken om een instroomklas te maken met alle kinderen die na November naar school komen. Ook weten we daarom nog niet wanneer je kan gaan wennen. Dit gaat waarschijnlijk pas in het nieuwe jaar worden. Ik vind dit prima want december is al hectisch genoeg en zo blijf je nog even wat langer bij de kindjes en thuis, wel zo fijn!  We gaan het allemaal wel zien.

De afgelopen maand heb je veel leuke dingen gedaan. We zijn naar Plaswijkcpark, Julianatoren en het Muiderslot geweest. Was oma's housewarming en ben je voor het eerst naar de tandarts geweest. 
Precies vandaag gaan we een weekje op vakantie met zn vieren.

Je zit in wat rustiger vaarwater op het moment. Met de zindelijkheid gaat het alsnog hartstkke goed en blijf je zowel overdag als 's nachts helemaal droog. Bij de kindjes gaat het allemaal goed, daar slaap/rust je nu ook echt nooit meer, bij de gym vind je het heel leuk en met zwemmen gaat het de ene keer heel goed en de andere keer ben je bang voor het diepe water (niet gek hoor!). Thuis vind je het het leukste om onder een deken op de bank te zitten en tv te kijken naar Peppa, Dirk Scheele of Juf Roos. Verder speel je het liefste vader en moedertje in het keukentje. Als er maar even tijd over is wil je rollenspel doen. Met Vinn gaat dit helaas nog niet dus daarom wil je dit vaak met mij doen. 

Eten is op het moment een lastig dingetje 's avonds Je eet met moeite wat kale rijst en pasta maar meer gaat er niet in. Ik ben benieuwd hoe dit straks op vakantie gaat. ' s ochtends eet je een krentenbol/boterham en een schaaltje cornflakes. ' S middags eet je 1/2 boterhammen en een cracker/rijstwafel. Af en toe krijg je nu hagelslag op je brood (max 2 keer per week).

 

Jumbo Plaatjesactie

02 november 2018

Vanuit Olympia, de turn/gymnastiekvereniging waar jij iedere vrijdag peutergym volgt komt er nu een plaatjesactie dat je een pakje stickers krijgt bij iedere €15,- aan boodschappen. Deze plaatjes moet je dan verzamelen en in een persoonlijk album plakken. Van tevoren was je al op de foto gegaan. Een eigen pasfoto en een groepsfoto met Juf Lies. We hebben op dit moment al een paar pakjes maar daar zit jij helaas nog niet tussen. Gelukkig hebben we nog bijna 2 maanden om alle plaatjes te sparen.

 

Julianatoren

24 oktober 2018

Vandaag zijn we samen met Brenda, Lizzy en Vinn naar Julianatoren geweest. Vinn zou eigenlijk niet mee gaan maar oma was ziek dus dit was de beste oplossing. Lizzy had herfstvakantie van school dus konden we er even lekker tussenuit. We waren al erg vroeg, nog voordat het park definitief open ging. Het was vandaag allemaal in halloween thema. Overal hingen spinnenwebben, stonden pompoenen en Jul en Julia waren verkleed als spoken. Ook hadden ze verschillende shows in dit thema. We lieten jullie kiezen waar je als eerste in wilde, dat wisten jullie meteen: de achtbaan! Dit was voor jullie de eerste keer. Eerst ging jij samen met mij en daarna Lizzy. Het eerste rondje vond je het nog best eng en zei je wat paniekerig dat je er uit wilde. Het 2e rondje begon je het leuk te vinden gelukkig. Verder zijn we in nog veel meer attracties geweest, zoals voor het eerst in de botsauto's, hebben we een show bijgewoond en hebben we een lekker ijsje/suikerspin gegeten. Jij koos natuurlijk voor de suikerspin. Deze had je de vorige keer dat we in Julianatoren waren ook. Na het dagje Julianatoren zijn we met zn allen bij de MC Donalds gaan eten.

 

 

 

 

Kasteel Muiderslot

21 oktober 2018

Vandaag stond Kasteel Muiderslot op het programma. We hadden kaartjes gekregen en het leek ons sowieso leuk voor jou om een keer naar een kasteel te gaan. Je bent namelijk dol op sprookjes/prinsessen en fantasie. Dit is dan wel geen fantasie maar werkelijkheid in de geschiedenis, dat maakt het niet minder leuk. Je hebt nog niet echt de concentratie om overal bij stil te staan en uitgebreid te gaan kijken. Als we een paar seconden ergens staan, dan wil jij alweer naar het volgende. Het leukste vond je natuurlijk het verkleden, je broodje hagelslag en kreeg je aan het eind een riddermedaille.

 

 

Consultatiebureau

19 oktober 2018

Wat was dat alweer een tijd geleden zeg! Maar vandaag moest je weer een keer naar het consultatiebureau. Dit is ook meteen de laatste keer. Hierna ga je naar de schoolarts. Bij deze afspraak werd je gewogen en gemeten (99,5 cm en 15,1 kilo), moest je een paar opdrachtjes uitvoeren (blokjes bouwen, rondje tekeken), kreeg je nog een keer een ogentest en kreeg je een prikje. Wat was jij een grote meid zeg! Je gin gewoon bij mij op schoot zitten en liet het over je heen komen. Je moest heel even huilen maar dat was zo over. 
Je mocht nog even samen met Vinn spelen in het keukentje en 's avonds kreeg je van ons nog een cadeautje.