Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Foto's van de fotohoot

06 mei 2018
Een tijdje geleden hebben we een fotoshoot gedaan bij ons thuis. Je vond dit op dat moment niet heel erg leuk. Je ging wel met Vinn samen op de foto, maar samen met papa en mama dat wilde je niet. Daarom stond je geregeld met tranen op de foto. Wel zijn wel blij en trots op het resultaat.41 maanden!

05 mei 2018
Weer tijd voor een nieuwe maand update!
Deze maand was het al geregeld heel lekker weer zodat je lekker buiten kon spelen in de tuin, stukjes wandelen en zelf op je eigen fiets, heerlijk! De tv staat dan ook echt een stuk minder vaak aan. Alleen 's ochtends even voordat je weg gaat. Het liefste ben je dus buiten aan het spelen, over het hek kijkend samen met Samuel, met de zandbak of bellen blazen/water spuitje/ stoepkrijt. Verder speel je heel veel met je pop, wil je iedere dag vader en moedertje spelen (waarbij jij moeder bent en kookt, het eten opdient) en vind je het leuk om te kleinen en te verven. Een lekker bezig bijtje dus! Je slaapt 'smiddags nog steeds een uurtje. Vaak geef je zelf aan dit niet te hoeven/willen maar dan val je ergens in de middag uit jezelf toch wel in slaap op de bank. We zijn verder aan het oefenen met de zindelijkheid 's nachts. Dit gaat prima. Je gaat voor het naar bed gaan een keer plassen en dan voordat wij gaan zo rond een uur om 23.00, nog een keer. Het gebeurt ook vaak zat dat je zelf tussendoor er uit komt om naar de wc te gaan.
Af en toe heb je nog wel een ongelukje en is het hele bed nat. Je vind het heerlijk om buiten te eten, wat we dan ook zeker doen als het weer het toe laat. Je eet sinds kort ook echt goed aardappel (zowel gekookt als gebakken), groente gaat er nog steeds slecht in maar als we een toetje beloven doe je wel wat pogingen. Toetjes ben je dol op, zo ook op ijsjes! 's middags eet je heel veel, is echt jouw momentje van de dag. Vaak 2 boterhammen, 2 crackers en een rijstwafel met kipfilet, pindakaas of appelstroop. Ook is het super leuk dat Vinn alweer een stukje ouder is, je gaat steeds leuker met hem samen spelen. Je let ook echt goed op. Als hij bijv. speelgoed of spullen pakt die hij niet mag, dan roep je mij of je pakt het zelf af. Wel vind je het lastig om jouw eigen speelgoed met hem te delen. 
Ook maakte je deze maand je eerste echte poppetjes tekening. (De koppoter)

 

Thema Italiaans eten bij de kindjes!

10 april 2018
Bij de kindjes is er nu het thema van italiaans eten. Nou dat vind jij helemaal niet erg met pasta en pizza als lievelingseten. Ook waren er veel leuke dingen mee te bedenken. We zijn al eens in italie geweest dus mocht jij je fotoalbum mee nemen om aan alle kindjes en juffen te laten zien. Ook kwam je zelf op het idee om de duplo blokjes van de pizzaria mee te nemen. (die je gekregen had voor kerst). Jullie hebben er leuk mee gespeeld. Ook hebben wij thuis een pastamachine. Daar bij de opvang kende ze dit niet maar vonden ze het wel een leuk idee om dit in te zetten bij een activiteit. Zo gingen jullie zelf pasta maken en namen wij van thuis daarvoor alle spullen mee zoals een pastamachine, pastabloem, eitjes, deegroller etc. 


40 maanden update!

05 april 2018
Tijd voor een nieuwe update. 
3 jaar en 4 maanden alweer. Zeker als ik kijk naar Vinn zie je echt hoe snel de tijd gaat en hoe groot jij eigenlijk alweer bent. Deze maand hebben we onderandere een fotoshoot gehad (wat je echt vreselijk vond, bijna de hele tijd huilde je) zijn we op de verjaardag van Samuel geweest, heb je bij Lizzy gespeeld, zijn we naar de dierentuin geweest en kwam Debby logeren. Bij de kindjes heb je het thema italiaans eten wat ook erg leuk is. Op dit moment vind je het het allerleukste om bezig te zijn in jouw fantasie rollenspel en om te spelen met je pop (popje). Ze moet overal mee naartoe, net als Vinn uitgekleed, luier wisselen, mee onder de douche, mee naar buiten in de poppenwagen, je vind het helemaal fantastisch. Ook zeg je continue 'Popje en ik....' Alles wat mama zegt of doet, doen jij en popje ook. Eigenlijk ben je dus de hele dag bezig met spelen dat jullie in een eigen huis wonen, ga je koken en aan tafel zitten en zelfs ga je vissen met een denkbeeldige hengel en daarna de vis bakken! Waar je die wijsheid toch vandaan haalt, verbaas ik me iedere keer weer over. Verder houd je het niet lang vol om ergens mee te spelen. Je wilt vaak kleien, dan doe je het 5 minuten (zit de hele tafel en kleed er onder) en dan wil je alweer stoppen. Op tv kijk je onderandere Schrek, Lilo en Stitch maar heb je geen favo en vaak zet je de tv zelf uit omdat je er geen interesse meer in hebt. (heel goed!). Ook ga je vanaf nu meer spelen samen met Vinn. Bijvoorbeeld met de Zoef Zoef dieren. Of als mama even geen tijd heeft en Vinn is wat jengelig, geef jij hem speelgoed zodat hij zich kan vermaken, heel lief! Ook lezen we veel boekjes die we halen bij de bibliotheek of doen we een breinbrekers spel, wat je al erg goed kan! Tijd voor een nieuwe uitdaging. Je krijgt steeds meer interesse in de klok, je wilt weten hoe laat het is en probeert dit dan ook vanuit je zelf te zeggen.
Het plassen overdag gaat 100% goed, 's nachts zijn we nu langzaam aan mee aan het beginnen.
Qua eten lust je nogsteeds niet veel maar begint aardappeltjes meer in trek te komen. Groente laat je links liggen en het liefste eet je brood, crackers, rijstwafels en eet je fruit, een koekje en drink je een vers fruitsapje, thee, melk of water.


Pasen

02 april 2018
Een paar weken geleden hebben we al een leuke paas fotoshootje thuis gedaan. Toen mocht je samen met Vinn op de foto met allerlei vrolijke lente spulletjes. Wat vond je het leuk, je ging er helemaal voor zitten met je konijnen oren. 
Eerste paasdag begonnen we met het zoeken van eitjes en een paasontbijtje. het zoeken vond je helemaal niet moeilijk, één voor één haalde je ze overal vandaan. Er zaten trouwens ook wat chocolaatjes bij, nou dat vond je wel wat. Alleen met dit soort feestelijke gelegenheden krijg je iets van snoep of chocolade en chocolade is echt je favoriet.
Daarna kwamen opa, oma, Debby en Jelle en zijn we gaan eten bij het wokrestaurant. 
Je hebt natuurlijk weer lekker appelsap en fristi gedronken en wat patatjes, loempia'tjes op en een aardbeien ijsje! Tweede paasdag kwamen opa en Betty langs, zijn we even naar badkamers gaan kijken (wat een lol in al die douches!) en 's avonds hebben we gegourmet.


Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.