Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Puppy 2 afzwemmen

28 maart 2018
Vandaag mocht je alweer afzwemmen voor puppy 2, in je nieuwe badpak! 3 maanden geleden nog voor puppy 1, dus we hadden dit niet helemaal verwacht dat dit nu al mocht. Maar je bent de afgelopen maanden weer wat bijgedraait en een stuk minder bang van alles. Als mama bij je is wil je nog wel eens paniekeren. Maar als je iets zelf moet doen dan gaat het hartstikke goed. Dit is het één na laatste diploma voordat je straks echt aan zwemles gaat beginnen als je 4 bent. Papa, oma en Debby waren er ook om te kijken en foto's te maken. Eerst mocht je nog naar Vinn kijken die ging afzwemmen voor guppy 1. 

39 maanden update

05 maart 2018
Deze maand was het erg koud buiten. Het heeft erg gevroren en er kon zelfs geschaatst worden maar wij deden dat voor een eerste keer lekker veilig in een schaatshal. Laat het maar snel lekker weer worden dan kunnen we er leuk op uit! Deze maand ook weer is daar niet veel van gekomen. We zijn een paar keer gaan fietsen maar we zitten wat meer aan huis gebonden omdat Vinn ook nog vaak moet slapen. Verder vermaak je je prima bij oma, de kindjes, met zwemmen en de gym en natuurlijk ook thuis waar je het steeds leuker vind om met Vinn te spelen en dan vooral hem uit te dagen. Je kijkt nog steeds graag tv, maar dan een potpourri van verschillende programma's, geen peil op te trekken en geen favorieten op het moment. Hebben we je ingeschreven bij de bibliotheek en meteen 6 boeken meegenomen, over paar dagen gaan we weer wat nieuwe halen want we lezen 1 a 2 boekjes per dag dus dan ben je snel toe aan vernieuwing. Ook vind je het leuk om liedjes te kijken/luisteren via Youtube en dan vooral 'Familie vinger' 'In de zomer' en 'Ik ben ik' zijn favoriet. Onder de douche zetten we deze vaak op en dan zingen we mee. Je hebt - omdat je zo goed plast - een setje met prinsessen accessoires (hakjes/kroontje) gekregen. Hier speel je ook graag mee.
Met plassen gaat het nu dus eindelijk echt goed kunnen we wel zeggen! We zijn nu weer bij het punt van voor de geboorte van Vinn en zelfs beter! Poepen wil alleen als we vrij gaan zwemen nog wel eens fout gaan maar plassen is op dit moment echt al weken geleden dat je een ongelukje hebt gehad. 
Eten doe je op het moment erg slecht. Sochtends en smiddags niet want brood gaat er altijd wel in maar 's avonds lust je niks meer en raak je amper iets aan. Zelfs pasta is het niet meer. Hopelijk gaat dit ook snel voorbij! Je bent een erg lieve vrolijke meid die tegenwoordig ook erg beleefd is 'Dankuwel en 'hoe was jouw dag vandaag?' horen we regelmatig.


Winterpret!

03 maart 2018
Het is al Maart maar deze periode is het erg koud, echt winter dus! Sommige dagen is het wel min 8 graden en er viel zelfs sneeuw! 
Je had het er al een tijdje over maar vandaag was het dan zover: voor de eerste keer schaatsen! 
We gingen met zn drietjes bij de sportboulevard in Dordrecht. Papa en mama hebben zelf schaatsen, voor jou hebben we van die schuivertjes gehuurd. Je was heel enthousiast en had er reuze zin in! Je was ook helemaal niet bang en zei zelf nog 'Vallen hoort er bij hoor mama'. Toen we uiteindelijk een stoeltje voor
jehadden gevonden vond je het wel prima en ging je lekker zittend overhet ijs. Je hebt het er nu alweer over dat je graag nog een keer wilt, dus dat gaan we zeker doen volgend jaar (of eind dit jaar).

Paar dagen later viel er sneeuw, op naar buiten dus! Je hebt een super leuke sneeuwpop gemaakt samen met mama. Daarna nog even gewandeld en een echte ijspegel gevonden en mee naar huis genomen. Allemaal heel leuk die winter maar laat het vanaf nu maar gewoon lekker weer worden hoor!

 

Gewoon een leuke foto tussendoor!

14 februari 2018
Jij en Lizzy als echte prinsesjes na zwemles.

38 maanden!

05 februari 2018
Deze maand wat wat saaier wat betreft uitjes of dingen die we zijn gaan doen.
Het is maar saai en somber weer, regende veel en was ook nog eens koud! 
Wel zijn we naar het zwembad geweest, uit eten bij de wok en heb je samen met Vinn gelogeerd bij opa en oma. Vinn gaat vanaf nu ook naar zwemles dus is ons oude ritme een beetje anders geworden; oma gaat nu ook gezellig mee om jou te vermaken als je moet wachten en om daarna Vinn de fles te geven. Ook zijn we naar de dokter geweest voor het plassen. dat wil nog steeds echt niet lukken. Er zijn momenten dan doe je het dagen lang heel erg goed en blijf je helemaal droog en een dag later gaat het weer meedere keren per dag fout. De dokter zegt alleen dat we weer aan de luiers moeten, maar ik heb het idee dat dit juist niet gaat werken dus we doen het maar op onze eigen manier. 
Wat betreft eten weet jij heel goed hoe het hoort. Als Vinn bijvoorbeeld groente eet zeg je 'Goed zo Vinn, groente is erg goed voor je!' en als ik dan zeg dat jij het dan ook moet eten omdat het ook goed is voor jou, dan weiger je toch. Al wil je al iets vaker ook mee doen, omdat Vinn het dan ook eet. Het liefste heb je nog steeds brood met pindakaas, druifjes (of ander fruit) en je drinkt de hele dag door erg goed. Verder komt het maar weing van eten. Tussendoor krijg je nu standaard iedere dag wel een kaakje of een maiswafel of fruit. Ik merk toch wel dat we daar een stuk losser in zijn geworden. Als wij het leuk vinden of er is een feestje of gaan uit eten dan krijg jij iets lekkers te drinken zoals appelsap of fristi en een ijsje, dit doen we steeds vaker. We zijn er sinds deze maand ook achter dat je echt allergisch bent voor sinaasappel. Wat erg jammer is want je lust het graag!
Op tv kijk je niet echt meer naar 1 specifiek iets. Eigenlijk op dit moment geen frozen, tip de muis of Peppa wat je eerst nogal vaak wilde zien. De ene dag wil je dit en de andere dag weer wat anders. Wat je steeds leuker gaat vinden zijn filmpjes (en muziek) op de laptop bekijken via youtube. Dit doen we heel af en toe. (en bij opa&oma altijd). Het tekenen is ook meer ontwikkeld. Je tekent steeds meer herkenbare figuren zoals een poppetje die je dan af tekent (armen, benen, haar) en een zonnetje kan je ook al goed! Verder qua spelen vind je het leuk om met alle 'losse frummels' te spelen die in je keukentje liggen, spelen we af en toe een spelletje, wil je graag kleinen en vind je het ook steeds leuker om Vinn te vermaken met zijn speelgoed. 

Een tijdje wilde je niet meer naar huis bij het kinderdagverblijf, was je erg opstandig als we ergens waren enz. Gelukkig is dit snel over gegaan en zit je wat dat betreft nu weer even in een lekkere flow. Je bent ook niet bang/verlegen/boos meer bij zwemles/de gym.


Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.