Dagboek

Aantal berichten: 176
Ga naar:   

Plaswijckpark

06 oktober 2018

Vandaag zijn we een dagje met zn vieren naar plaswijckpark geweest. In dit park kun je picknicken, wandelen, hebben ze verschillende dieren en speeltoestellen. Eerst gingen we lekkere dingen in de winkel kopen om mee te nemen en te gaan picknicken. Helaas bleek het gras nog erg vochtig te zijn van de dagen daarvoor. (niet zo gek het is oktober!). We konden dus niet offcieel picknicken zoals we dat normaal altijd doen, maar wel aan een tafel. We hadden allerlei lekkere hapjes zoals gehaktballetjes, worstjes, croissantjes, fruit enz. Daarna gingen we het park verkennen. Er was een springkussen, verschillende glijbanen, je kon trommelen, in een bootje varen (zwanenboot) en er was een heel wagenpark compleet met rotondes, stoplichten, wasstraat, benzinepomp waar je zelf op een skelter doorheen kon rijden. Super leuk vond je dat! Je bent wel 2 keer geweest. Vooral de wasstraat en het tanken maakte veel indruk. 

Daarna hebben we nog een ijsje gegeten en bij wat dieren gekeken (zoals bijv. loslopende herten). 
Al met al was het weer een prachtige dag voor deze tijd van het jaar met volop zon.

 

 

 

46 maanden update!

05 oktober 2018

Deze maand hebben we niet zoveel bijzonders gedaan. Jij was ziek en dit heeft wel zo'n 2 weken geduurt voordat je er weer een beetje overheen was. Daarnaast kreeg je ook nog de waterpokken, zo sneu! Vinn begon met een paar plekjes. Ik dacht nou jij krijgt het ook wel direct. Maar dit duurde 2 weken waardoor ik ging twijfelen of je het misschien niet al gehad ooit. Maar nee hier was geen twijfel meer over mogelijk. je hele lichaam zat onder de plekken. Je vond jezelf ook heel erg zielig. Bij de kindjes lag je alleen maar op de bank i.p.v. leuk te gaan spelen. Je was duidelijk jezelf niet. We hebben een gel gehaald bij de apotheek dat was wel fijn. Binnen een paar dagen waren de plekjes ingedroogd. De ergste zijn nu weg maar nog steeds zie je nog wel dat je ze had. (zie maand foto)

Je zit weer behoorlijk in je koppige fase. Als er iets niet lukt ga je meteen gillen en raak je in paniek.
Ook bij zwemles vind je het niet altijd even leuk. Vooral het diepe wil je niets van weten. Je bent dan erg onzeker en raakt in paniek 'mamaaa mamaaa' zo gaat het continue. Terwijl je het wel kan! Ik ben erg benieuwd hoe dat straks gaat met watergewenning en zwemles. 
Fietsen (zonder wieltjes) heb je ook niet zoveel zin in. Af en toe rij je zo weg zonder maar de meeste tijd ben je enorm koppig en verplaats je je voort met je voeten op de grond (als een loopfiets). We poberen duidelijk te maken dat het alleen lukt als je trapt maar daar wil je echt niet aan. Voor nu nog project onmogelijk dus.

Vanaf deze maand ben je nu echt officieel zindelijk. Het is nu al zo'n maand+ dat je 's nachts helemaal geen ongelukjes meer hebt en zelf je bed uit gaat om te gaan plassen. Ook overdag gaat het goed. Je hebt alleen nog moeite met het ophouden als we onderweg zijn. 

Op dit moment vind je ballerina en zeemeerminnen heel erg leuk. Je bent serieuze ballet oefeningen aan het doen en geeft dan een 'optreden'. Verder speelje erg graag in het keukentje waar je papa/mama speelt, eten gaat maken en uitdeelt etc. Ook wil je nog steeds graag met de verkleedspullen spelen, prinsessenjurk, hakjes etc. Ook met Vinn speel je leuk mee. 

 

 

 

Foto's sieraden

08 september 2018

Jij was uitgekozen om foto's te maken van sieraden bij je leuke kleding. Je zat helemaal in je element en je vond de ketting super mooi. Ik vind het resultaat zo leuk geworden dat we ze ook hier even neer zetten:

Playdate

07 september 2018

Vandaag mocht je na de gym meteen mee naar Jackie dr huis om samen te spelen. Je had het er al een tijd over dat je dat graag wilde, nou waarom niet toch! Het is altijd leuker om te zien hoe andere kindjes spelen, slapen en waar ze wonen. Jullie hebben het heel leuk gehad. Het volgende afspraakje (naast de gym en de kindjes uiteraard) zal een logeer partijtje zijn. 

 

45 maanden update!

05 september 2018

45 maanden, wat klinkt dat al oud zeg haha. Vanaf deze maand is officieel de zomervakantie periode weer afgelopen en ging alle weer beginnen. Zwemmen, de gym, kindjes die weer terug zijn van vakantie. Ook was het een stuk drukkere/hectische periode omdat oma ergens anders ging wonen en mama meer gaat werken en school weer is begonnen. Hierdoor hadden we ook wat minder tijd om leuke uitstapjes te maken, ook vanwege het weer dat helaas niet echt meer lekker zomers is geweest. Ik ben ook alvast langs jouw school geweest voor een infoavond. Daar kwam ik er eigenlijk achter dat je voor nu ingedeeld bent in groep 1A maar dat er totaal gen zekerheid is dat je daar ook echt gaat komen en dat je in December rond je verjaardag ook echt al meteen naar school gaat. Ze hebben iets teveel leerlingen per schooljaar en daardoor krijgen ze 4 groepen 1/2 waarvan één instroomklas na een bepaalde datum. Er is een kans dat jij ook in die instroomklas komt en dat je dan pas in Januari naar school gaat. We horen hier na de herftsvakanie meer over. Ik ben benieuwd. Wel jammer is dat je niet bij Lizzy in de klas komt ondanks wij dit wel hadden aangegeven. Nu maar hopen dat je nog bij je andere vriendinnetjes komt; Jackie en Kensie. Dat zou leuk zijn. 

Het liefste ben je lekker in huis aan het spelen samen met Vinn of alleen in je keukentje, op het lieveheersbeestje, met allerlei kleine frummeltjes. Ook heb je het op je kamer spelen nu meer ontdekt. Je vraagt er geregeld om en dan ga je boven met de knuffels in je tentje spelen. Op tv kijk je graag naar kinderen voor kinderen en sinds kort ook Dirk Scheele met van die leuke vrolijke liedjes. De film Ballerina was ook een hit. Op het moment vind je het super leuk om ballerina te spelen. Je gaat dan op je dans (gym) schoentjes in de kamer allerlei ballerina oefeningen doen en optredens geven. Echt super knap al! Ik zie het wel voor me hoor, jij op ballet. Wieweet als je straks even gewend bent aan school en zwemles. 

9 Januari begin je met watergewenning en daarna na een paasr lessen waarschijnlijk mag je door naar het reguliere zwemles. Voor nu oefenen we nog lekker met een klein clubje bij de puppy 3. Je doet het echt al heel knap zelf los op je rug zwemmen, blijven drijven op je rug! Je vind het leuk tot het moment dat mama er bij komt, dan ineens is er paniek en kun je het niet meer. Door het gat zwemmen en in het diepe vind je nog erg eng en moet dan huilen aan de kant.