Dagboek

Aantal berichten: 176
Ga naar:   

17 maanden update!

05 mei 2016
Alweer 17 maanden, waar blijft de tijd! Over één maand ben je 1,5!
Afgelopen maand is een fijne/leuke maand geweest waarbij het al lekker weer was en je veel naar buiten kon. één van je nieuwe woordjes die je hebt geleerd is dan ook 'Buiten'. Je vind het heerlijk om in de tuin te rommelen met van alles en nog wat. We hebben nog niet echt buiten speelgoed maar we willen binnenkort een zandbak en glijbaan voor je kopen, dat vind je vast heel leuk! 
Andere woordjes die je nu ook kan zijn: 'vlinder, schoen (shoe), kleur en steen'.
Wat je het allerliefste doet op dit moment is zonder twijfel kleuren, als je 's ochtends wakker wordt is het al meteen 'Kleur!'. Je hebt nog geen geduld om lang stil te zitten of een hele kleurplaat af te maken, maar dat maakt niet uit, het gaat om het idee. en er zijn best al aardig wat kunstwerken gemaakt hoor!
Nog steeds zijn de Backyardigans je favo op tv, maar zijn papa en mama wel zoekende naar iets anders. (meer omdat wij er gek van worden haha). Peppa staat nog steeds op 1 maar je bent al minder onafscheidelijk dan voorheen. Je lievelings dier is een Aap en kijkt graag naar de clip van Coldplay. Dit is dan ook je lievelingsnummer op dit moment. Wat ook opvallend is, is dat je helemaal geen aandacht meer hebt voor onze telefoons, je pakt ze niet meer/vind ze niet meer interessant. Wel interessant vind je je potje. Je weet al heel goed waar deze voor bedoeld is en wilt er erg graag opzitten en dan zeg je 'psssst...' alsof je moet plassen. Als je er dan zonder luier op zit, ga je niet plassen maar dat snap je gewoon nog niet. Ergens deze zomer gaan we daar wel mee starten. 
Wat betreft eten is het nog hetzelfde als voorheen. Wat je graag eet is pasta, rijst, vlees en fruit. Drinken noem je altijd 'thee' ook al is het iets anders. Je krijgt 's ochtends en 's avonds een fles melk (koe/geitenmelk i.c.m. plantaardige melk) de rest van de dag drink je water en thee. Naast een rijstwafel krijg je nu soms ook rozijntjes als tussendoortje. 


Naar Apenheul

05 mei 2016
Jouw lievelingsdier op het moment is zeker te weten de Aap. Het begon allemaal al bij je geboorteknuffeltje die je van opa & oma hebt gehad. Jullie waren onafscheidelijk totdat Peppa die plek in nam. Ook luister/kijk je bij oma altijd naar de clip van Coldplay waarin 'echte' apen dansen. Je vind het helemaal geweldig. Vandaar dat het ons leuk leek eens naar Apenheul te gaan, waar de apen loslopen tussen de mensen. 
Het was een vrije dag (bevrijdingsdag) en super lekker weer. Helaas dachten er meer mensen hetzelfde over en was het super druk in het park. Door de warmte en de drukte hadden de apen niet zo'n zin om uit de bomen te komen dus hebben we er niet heel veel gezien. Maar als je er dan één zag, dan ging je hard lachen! We komen vast nog een keer terug als het wat rustiger is!


Een weekje met Papa alleen

28 april 2016
Mama ging 5 dagen samen met Debby op vakantie naar Praag en Madrid.
Deze week was je dus alleen met Papa. Dat was wel eens wennen want als je bijv. ging slapen dan keek je vragend om je heen waar mama nou was om je een kusje te geven. Verder heb je het super goed gedaan en naar je zin gehad met papa. Helaas was het deze week alleen maar slecht weer dus kon je niet echt naar buiten. Wel zijn jullie er even tussenuit geweest naar het winkelcentrum om cadeautjes voor moederdag te kopen en hebben jullie bij Opa gegeten. Ook heeft papa een super leuk stoeltje voor je gekocht. Nu kun je in je eigen relax stoel tv kijken!


16 maanden update!

05 april 2016
Het is 5 April dus vandaag ben je alweer 16 maanden! De afgelopen maand heb je vooral een ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van praten/dingen leren. We leren je bijvoorbeeld steeds beter kennen en begrijpen. We hoeven maar iets te zeggen en jij snap wat er word bedoeld en voert die handeling dan meestal ook uit. Ook weet je al heel goed wat er allemaal om je heen te zien is/gebeurd. Als je een voertuig ziet dan is het altijd een auto en als je een afbeelding van een leeuw ziet, is dit een Poes. Heel logisch eigenlijk! Nieuwe woordjes die je hebt geleerd zijn: Tas, Stoel, Appel, Baby, Boom en Bril. Het leukste speelgoed vind je op dit moment absoluut je boekjes. Zowel de prentenboekjes met allerlei eten, dieren, vormen etc. als de boekjes met geluiden. Echte voorleesboekjes heb je (helaas) nog steeds geen geduld voor. Naast bladeren in je boekjes, deze weggeven en weer in het doosje doen vind je het nu ook leuk om de dingen die je ziet te benoemen.

Vorige week zijn we er ook achter gekomen dat Peppa en jij onafscheidelijk zijn! We hadden Peppa bij oma laten liggen en dachten dat we die 2 dagen later wel weer mee konden nemen maar nee hoor! Je wilde niet slapen en riep alleen maar 'Peppa, Peppa' en maar huilen... Jullie zijn dikke vriendjes.


Je eerste pasfoto!

03 april 2016