Dagboek

Aantal berichten: 176
Ga naar:   

Het grote Sinterklaashuis

24 november 2019

Vandaag ben je naar het grote Sinterklaashuis geweest samen met papa, mama, Vinn en vriendinnetje Vera. Mama had dee kaartjes al een tijdje geleden gekocht omdat ze wist dat dit hé grote huis was en dat hier allemaal leuke dingen te doen waren. Het was alleen wel een behoorlijk stukje rijden, helemaal naar Noord-Holland zo'n 1,5 uur met de auto! We gingen eerst Vera ophalen en reden er toen naartoe. Op de achterbank hadden jullie de grootste lol. Ook had Vera cadeautjes meegenomen om uit te pakken. Jullie konden onderweg tekenen op het tekenbord. Eenmaal daar liepen we een route door alle pietenkamers. Er was een inpakkamer, bakafdeling, cadeautjes hoek en zelfs een bad vol met kruidnoten! Onderweg moesten we alle staffen die we tegenkwamen tellen en noteren op een papiertje. Bijna alle pieten wilden wel met jullie op de foto en buiten stond een pietenorkest die vrolijke muziek maakte. We hebben daar nog wat gedronken en jullie mochten een snoepje uitzoeken. Onderweg in de auto zagen we van heel dichtbij de vliegtuigen overvliegen, wat was dat gaaf zeg! Tussendoor hebben we gegeten bij de Burgerking en zijn we weer naar huis gegaan en brachten we Vera weg.

  

Frozen 2

23 november 2019

...............

Sinterklaas Intocht

16 november 2019

Tijd voor het moment waar je al een hele tijd naar uitgekeken hebt. Sinterklaas en zijn Pieten komen weer aan in Nederland. Wij gingen samen met oma naar de haven waar we hem gingen opwachten. Je zong vrolijk mee met de muziek en zag daar ook kinderen uit je klas en je vriendinnetje Vera. De regionale omroep heeft jou nog gefilmd en kwam je dus 's avonds op de tv/internet! Je was een stuk minder bang dan vorige jaren en hebt zelf sinterklaas nog een high five gegeven! 


 

Leuke foto's van afgelopen periode

07 november 2019

 

 

- Logeren bij oma toen papa en mama naar Sanadome waren.
- Alvast sinterklaas kleren passen samen met Vinn
- Kijkdag in het zwembad. Je moet nog meer feeling met het water krijgen (stuwing)
- Met je beste vriendinnetjes van school
- Zakje verven

 

59 maanden!

05 november 2019

Het is al weer november! Nog maar even en dan beginnen de feestdagen alweer wat start met de komst van Sint natuurlijk! Alles gaat zo zn gangetje. Je gaat naar school met plezier en het gaat goed in groep 2. Mama heeft een paar dagen geleden een 10-minutengesprek gehad op school. Je gaat nu steeds meer hardop praten in de kring als je iets gevraagd wordt (wat je vorig jaar niet deed). Buiten op het plein met vriendinnetjes kwebbel je wat af. Richting de juffen kan dit nog wat meer. Qua niveau gaat het helemaal prima. Je bent veel met letters bezig en kan op school goed meekomen. Het leukste om te doen vind je tekenen, met de lego of puzzelen. Tenminste dat is wat je vaak kiest. Op de bso ben je ook veel met tekenen/kleuren en strijkkralen bezig. Thuis met vanalles en nog wat. Regelmatig gaan we knutselen of iets zoals verven, tekenen, kleinen. Vorige week hebben we getekend met een blinddoek om, je vond het geweldig! Wel hield je me aardig voor de gek want je kon gewoon onder de doek heen kijken! Verder spelen we regelmatig een spelletje, zit je zo nu en dan op squla en speel je samen met Vinn met de toettoet auto's, treinbaan, in het keukentje of gewoon met kussens. Je gaat met Vinn nu steeds meer samen spelen. Ook heb je de afgelopen tijd pogingen gedaan om bij Vinn te 'logeren' alleen wilde je er savonds al meteen weer uit naar je eigen bed. Qua plassen zijn we naar de huisarts geweest die ons een doorverwijzing heeft gestuurd naar het bekkenbodem centrum. We gaan zien wat daar uit komt. Het gaat overdag nog te vaak fout en 's nachts ook wel maar dat gaat al stukken beter! Wat betreft ontwikkelingen kun je nu de grote getallen bijv. 87, 65, 44 enz. zeggen nadat je het ziet staan. Alleen de getallen van 12 t/m 19 lukken nog niet. 20 is voor jou veel makkelijker. Wat betreft letters weet je nu ook de au, ou, ei, ij nog een paar te gaan dus :). Woordjes lezen gaat wisselend goed maar vaak woordjes van 4/5 letters lukken wel! 
Nog even en je bent jarig dus we zijn alweer bezig geweest met de uitnodigingen voor je feestje.
Je gaat een feestje geven op woensdagmiddag in het Familiehuis. Het gaat een prinsessenfeestje worden waarbij we pannenkoeken gaan eten, cupcakes versieren, knutselen, foto's maken en schminken. We zijn nog nooit in het familiehuis geweest dus ben erg benieuwd. De uitnodigingen zijn leuk geworden:
(prinsessen tasjes met daarin een feesthoedje, toverstafje en de uitnodiging). Je gaat 8 kindjes uitnodigen.

 

Je verjaardag vieren we 8 december en sinterklaas ergens daar tussendoor. Op je echte verjaardag vier je Sinterklaas op school en ben je 's middags vrij. 4 December ga je trakteren. We hebben de spulletjes daarvoor al in huis gehaald.