Dagboek

Aantal berichten: 176
Ga naar:   

Herfstvakantie!

27 oktober 2019

Deze week was het herfstvakantie dus een weekje geen school. Maandag kwam oma bij ons thuis oppassen. Je hebt geknutseld, tv gekeken en gespeeld. Dinsdag ging je een dagje naar de BSO aan het einde van de dag kwam papa je ophalen om naar zwemles te gaan. Daar was het erg rustig er waren maar 3 kinderen! 's avonds zou het dan echt gebeuren: Liv zou komen eten en daarna bij jou logeren! We gingen pannenkoeken eten, hebben een toetje op, spelletje gedaan, gespeeld en toen onder de douche samen. Mama heeft nog een boekje voorgelezen en daarna was het tijd om te gaan slapen. 2 uurtjes lang hebben jullie nog liggen kletsen. Om 10 uur gingen we naar boven om te zeggen dat het nu echt tijd was om te gaan slapen. Jullie luisterden en het werd echt stil! Jullie hebben geslapen van 10 tot half 7. Heel goed gedaan! Daarna aan de ontbijttafel croissantjes gegeten en mochten jullie nog even tv kijken en spelen om vervolgens naar de Monkeytown te gaan! Wat een gezelligheid! Jullie hebben veel samen gespeeld. Vriendinnetje Faylinn was er ook. Jullie hebben flink gensoept, maar het is vakantie! Na de Monkeytown is Liv weer opgehaald.

   

Donderdag ben je weer een dag naar de BSO geweest. Het thema circus hadden ze. Je kreeg een poppentheater te zien en je was geschminkt als tijger! 
Vrijdag hebben we 's ochtends thuis gespeeld en ben je na de lunch bij Demi wezen spelen. 
Daarna nog een keer zwemles en zaterdag was het dan echt tijd om bij oma te logeren samen met Vinn, wat leuk!

Schoolfoto's!

24 oktober 2019

Dit jaar ben je eindelijk weer eens op de schoolfoto geweest. De enige die je had was een foto toen je 2,5 was vlak voordat Vinn werd geboren. Al behoorlijk oud dus. Daarna waren we op vakantie en vorig jaar zat je nog niet op school tijdens de foto's. Dit zijn de resultaten:

 

67 maanden update

05 oktober 2019

Weer een maand voorbij! Je bent inmiddels goed gewend aan het ritme van school, bso, zwemles en ballet alleen valt het nu wel wat zwaarder dan voor de vakantie. Misschien omdat je nu in groep 2 zit en wat meer op je af komt? Wij weten het niet. Wel ben je nu s' avonds om 7 uur al zo moe dat je wilt slapen. Tussendoor geef ik je gewoon je zin in als je op de bank wil liggen voor de tv, dat is toch ook ontspanning. Met plassen zitten we nu even in een moeilijke fase. Het is steeds vaker dat je echt weer natte plekken hebt en 's nachts kom je niet meer zelf om te gaan plassen waardoor je vaker nat dan droog blijft. Het is een langdurig en moeizaam proces maar we proberen nu positie te blijven. Toch gaan we binnenkort wel naar de huisarts om te overleggen hoe dit kan. Leuke dingen die je de afgelopen tijd hebt gedaan: Naar de speelgoedwinkel alvast kijken voor je verjaardag, naar de mc donalds, bij vriendinnetjes spelen, naar verjaardag en je bent op een kinderfeestje geweest naar de Monkeytown. Het is officieel herfst en dat is ook wel te merken. De zomerkleren zijn opgeborgen en hebben plaatsgemaakt voor al jouw nieuwe outfits. Ook heb je nu laarsjes en een nieuw paar sneakers. Het is koud en nat buiten en vanaf vandaag ook weer echt de verwarming aan binnen. Bij de BSO en op school ben je aan het werken om jezelf meer te laten horen en dat doe je al heel goed! Je steekt nu ook je vinger op als er iets gevraagd wordt in de klas. Wel blijf je nog wat verlegen. Wat betreft letters is er niet echt verandering, de dubbele klinkers blijven lastig en herhalen we eigenlijk te weinig om het echt te leren. Je bent op het moment vooral veel bezig met kleuren, tekenen, strijkkralen, knutselen en spelletjes zoals schipper mag ik overvaren, verstoppertje en dansen op muziek. Zwemmen is nu een stuk zwaarder nu er een nieuwe zwemleraar is. Je moet helemaal los zonder zwemvest of kurk in het diepe en het is te zien dat dit erg veel kracht kost voor jou. Je zwemt ook op dinsdag en vrijdag nadat je een lange dag op school hebt gehad en vaak ook nog wil afspreken. 

Tekenontwikkeling:
Je bent zoveel bezig met tekenen, kleuren, knutselen en schrijven! Hierbij een paar van jouw mooie kunstwerken: Het is leuk om te zien dat het allemaal veel realistischer wordt. hartjes, bloemen, mensen, regenbogen, de lucht en de grond, regen, de zon, bomen met bladeren en takken, huizen, vogels...


  

 

Leuke foto's van afgelopen periode

22 september 2019

  

 

1- Op het strand van Ouddorp met Vinn
2- Demi kwam spelen
3- Ourfits passen
4- In de speelgoedwinkel bij Lego Friends
5- Verkeersdag op school, iedereen mocht zn fiets mee nemen.

Prinsessenfeest Lizzy

11 september 2019

Vandaag had je het kinderfeestje van Lizzy. Woensdag meteen vanuit school mocht je mee naar haar huis voor het feestje. Je hebt pannenkoeken gegeten, mocht verkleed als prinses en hebt een spiegeltje versierd. Ook zijn er leuke foto's gemaakt: