Dagboek

Aantal berichten: 176
Ga naar:   

66 maanden update!

05 september 2019

School is weer begonnen, de vakantie van 6 weken is weer voorbij. Je had er alweer zin in, de laatste week vroeg je 'wanneer ga ik weer naar school?' Je bent er niet helemaal uit geweest want je ging ook nog naar de BSO waar je speelde op hetzelfde plein en met je vriendinnetjes. In de vakantie heb je nog gespeeld met Jackie (en logeren) en met Vera en Faylinn. Nu ben je dus officieel begonnen in groep 2 van groep 1/2 A.
In de vakantie hebben we niet stilgezeten en hebben we de 2 letter klinkers geoefend. Je vindt ze alleen nog wel erg lastig. de 'oe' en de 'ui' weet je nu ook naast alle dubbele. Mama heeft zelf letterkaartjes gemaakt om te oefenen. Je vind het leuk om buiten te spelen, tv te kijken (op het moment naar Lego friends vooral) een spelletje te doen maar het leukste vind je kleuren, tekenen en strijkkralen/knutselen.
Dit doe je iedere dag ook van school of de bso kom je altijd met meerdere werkjes weer mee naar huis. 
Boven spelen in je kamer doe je ook steeds vaker met het poppenhuis en de barbies en LOL poppetjes. 
Zindeijkheid 's nachts zijn we nog steeds mee bezig die gaat vaker fout dan goed, het is een langdurig proces. We weten ook niet waar het door komt als het fout gaat. Wij denken een nachtmerrie/droom of te laat nog gedronken, niet goed uitplassen. Ook zwemles en ballet is nu weer begonnen. Met zwemles zit je in badje 2 en bi ballet nu naar de 2e groep wat je al erg leuk vond!
 

Plaswijckpark

23 augustus 2019

Vandaag zijn we met zn 4en naar Plaswijkcpark geweest in Rotterdam. Het was een lekkere warme dag dus de zwemspullen konden mee. We zijn hier al eens eerder geweest dus wisten wel wat we konden verwachten. Helaas was het erg druk waardoor we niet naar het grote verkeersplein konden wat de vorige keer juist zo leuk was. We zijn bij de dieren wezen kijken, in de draaimolen, hebben gepicknickt, gewandeld, in de speeltuin gespeeld en nog naar het kleine verkeersplein geweest. Ook heb jij nog even afgekoeld in het water. 

 

 

Logeerpartijtje

11 augustus 2019

Vandaag had je je eerste logeerpartijtje. Vriendinnetje Jackie kwam bij ons logeren. Jullie hadden er zoveel zin in! Ze kwam om 17.00 's avonds en al de hele dag was je aan het springen van opwinding. 'Hoe lang duurt het nog??' Toen ze er was nog even spelen en daarna op naar de MC Donalds. Daar hebben jullie een Happy meal op en nog even gespeeld in het speelgedeelte daar. Toen naar huis. ijsje gegeten, gedanst, spelletjes gedaan en daarna naar boven. Jullie konden niet wachten en vroegen er zelf om. We hadden een luchtbed voor Jackie klaargezet en zelf had ze nog een boekje en zaklamp meegenomen. Jullie hebben lang gekletst. Op een gegeven moment vond je het even niet zo leuk meer. Jackie bleef maar kletsen en jij snapte er niets van, je wilde slapen haha. We hebben uitgelegd dat dit er bij hoort en dat je alles mag doen wat je leuk vindt. Toen hebben jullie nog lang gekletst, gespeeld en kwamen jullie nog zo'n 6 keer beneden. De één was een knuffel kwijt, de ander was bang. Uiteindelijk sliepen jullie om 23.00 uur. ' Sochtends om 6.45 werden jullie wakker. Toen hebben we benede broodjes gegeten en hebben jullie gespeeld en naar de speeltuin geweest. Jackie werd om half 12 weer opgehaald. Wat waren julle moe haha maar het was zeker voor herhaling vatbaar. 

 

65 maanden update!

05 augustus 2019

We zitten op dit moment midden in de zomervakantie. Je hebt 6 weken vrij. De eerste week vond je dit nog wel raar. Niet meer naar school, waarom dan niet? Nu ben je er al aan gewend en vraag je er niet meer om. Wel ga je 2 dagen in de week op dinsdag en donderdag naar de BSO. daar doe je verschillende leuke dingen zoals een tent opzetten, buiten eten, knutselen, ijsje halen bij de snackbar, appeldonuts maken enz. Ook zijn daar veel vriendinnetjes en klasgenootjes/bekenden van school wat het leuk maakt. Voor de vakantie vond je de BSO eigenlijk maar niks. Als je dan vroeg wat we deze dag gingen doen en ik had het over de bso, reageerde je meteen negatief. Nu in de zomervakantie ga je zo vaak dat je hopelijk wat positiever gaat denken over de BSO. Wj zijn natuurlijk al eerder op vakantie geweest dus deze vakantie blijven we gewoon thuis. Wel een aantal leuke uitstapjes zoals naar de Efteling, naar Debby in Eindhoven en kwam Jackie logeren. verder eigenlijk weinig bijzonders. Het weer valt ook wel tegen voor de zomer. 
Op dit moment ben je veel bezig met kleuren, tekenen en knutselen. Je wilt altijd wel iets maken en komt met de leukste ideeen. Je kijkt ook nog graag tv en bent nu verzot op lego friends. (Al heb je de lego zelf nog niet haha) en ook Lol surprise blijft leuk. We zijn hard aan het sparen zodat je weer een nieuwe bal krijgt. Daarvoor moet je nu: De 2 letter letters kennen zoals: oe, au, ie enz., een maand lang 's nachts droog blijven en iedere avond je hele bord leeg eten inclusief groenten. Die laatste gaat nog niet echt goed. Die andere komt op een gegeven moment wel, we gaan er voor! 
Je kent nu alle letters, kunt woorden van 3/4/5 letters lezen en de dubbele letters aa,oo,uu en ee. 
We hebben nu ook squla, daarmee oefenen we bijna elke avond even, je vindt het leuk en ik ben verbaasd over wat je allemaal al weet! Na de vakantie ga je naar groep 2. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan en of je daar dan ook mag blijven.

Vakantie 2019, Mexico!

13 juni 2019

Dit jaar zijn we op vakantie geweest naar Mexico. Dit is het laatste jaar dat jij nog buiten de schoolvakanties weg mag. Daarom gingen we in Juni, dat vinden we altijd wel een fijne maand. Niet te warm en buiten de drukte om. We moesten 11 uur in het vliegtuig voordat we er waren. We hadden van tevoren dan ook 22 cadeautjes gekocht voor jullie zodat jullie ieder uur een cadeautje mochten uitpakken. Dat kwam er uiteindelijk niet van omdat jullie ook nog zo'n 3 uur hadden geslapen op de heenweg, heel fijn! Daardoor mochten jullie meerdere cadeautjes tegelijk open maken. Het vliegtuig vond je helemaal niet spannend. Je ging bij het raampje zitten en vond het leuk om de spelletjes, films en naar muziek te luisteren op het beeldscherm op de stoel voor je.  
Je had nog even voor de zekerheid een luier om tijdens het reizen, we wisten niet of je altijd naar de wc kon.
Je bent meerdere keren geweest, alleen het doortrekken van de wc vond je eng.

Op vakantie verbleven we in een mooi luxe hotel. Onze kamer had een heel groot bed voor papa en mama, een stapelbed voor jou en een campingbedje voor Vinn. Jij wilde bovenin het stapelbed slapen. Ook hadden we een balkon en een bubbelbad! Op het complex zaten heel veel restaurants waar we konden eten waaronder ook een cupcake cafe, jouw favoriet! We hebben daar zo'n 3 keer gegeten. Het liefste wilde je ieder avond bij het buffetrestaurant eten, waar je zelf kon pakken. Je at zowat iedere avond patat, kiwi, pocorn en een ijsje. Bij het hotel zaten meerdere zwembaden en hadden we een strand. Daar zijn we meerdere keren naartoe geweest. Je vond het leuk om te duiken van de rand (ook al mocht dat eigenlijk niet), drinken aan de bar en met de flamingo overal naartoe zwemmen. 
Ook hebben we meerdere uitstapjes gemaakt. Zo zijn we naar Chizen Itza geweest, een tempelcomplex van de maya's, naar de stad Playa del Carmen waar we hebben gewinkeld en hebben gegeten, naar het natuurreservaat Sian Ka'an waar we hebben gevaren, gezwommen en gesnorkeld.  Daar hebben we ook veel dieren gespot zoals dolfijnen, vissen, vogels, schildpad, zeekoe. Naar Isla Holbox met de boot. Een prachtig Bountyeiland waar we met een golfkarretje overheen hebben gereden en gezwommen hebben, daar hebben we ook nog flamingo's gezien en het allerleukste vond je zwemmen in de Cenote. Wat was jij stoer en wat vond je het leuk!
We hebben een top vakantie gehad!