Dagboek

Aantal berichten: 176
Ga naar:   

53 maanden alweer!

05 mei 2019

Papa heeft de eer om nu een mooie tekst over deze maand te schrijvensmileyheart

Deze maand heb je weer flink kunnen oefenen met fietsen! Wat kan je dat ineens toch al enorm goed! Je gaat letterlijk sneller dan papa en mama kunnen bijhouden. We hoeven niet meer naar de sportschool, want met jou fietsen is voor ons al flink sporten!hihi Je kan nu ook al goed remmen en kijkt heel erg goed naar links, rechts en daarna weer links om te kijken of er niks aankomt. We zijn echt supertrots op jou!

De duplo is ook weer uitgepakt en hier ben je iedere dag heel erg druk mee aan het bouwen. Van een grote dierenopvang tot een grote mensen hotel, niets is jouw te gek. Deze enorme creativiteit zie je ook goed terug in jouw tekeningen. Ook die worden steeds meer met details en worden mooier en mooier en mooier. Nu teken je heel veel met slingers en feestjes en op iedere tekening schijnt de zon. Laat dat nou net een afspiegeling zijn van jouw mooie leventje!

Je bent deze maand ook een keer gezellig met mama, tante Debby en Vinn naar Julianatoren geweest.

Wat een heerlijk weer hadden jullie toch en wat hebben jullie genoten van de attracties en de lekkernijen (poffertjes, hele grote ijsjes etc.) Papa was wel heel erg jaloers dat hij er niet bij kon zijn hoor. Maar we gaan ongetwijfeld nog heel veel leuke dingen doen deze lente en zomer. En de vakantie naar Mexico gaat nu ook al heel erg opschieten!cool

Julianatoren

19 april 2019

We zijn een dagje naar Jualianatoren geweest Mama, Debby, Fenna en Vinn.
Het was super mooi weer en helemaal niet zo druk. De meeste dingen die we wilden doen (inclusief een monsterlijk groot ijsje) hebben we gedaan. Reuzenrat, botsauto's, muizen karretjes, helicopters, draaimolen.
Vinn kon ook overal wel in wat het ook een stuk leuker maakte. Tussen de middag hebben we poffertjes gegeten. Op het einde van de dag is Fenna gaan trampoline springen en Vinn heeft lekker in de speeltuin gespeeld met mama. Daar hadden ze een leuke schommel, perfect voor zijn leeftijd.
Dit seizoen gaan we zeker nog een keer maar dan met papa.

 

Koningsspelen

12 april 2019

Vandaag waren de Koningsspelen al op school. Nogal vroeg want de echte Koningsdag duurt nog even.
Je hebt de afgelopen weken al flink geoefend met het dansje dat jullie deze dag gingen uitvoeren; De Pasapas van Kinderen voor Kinderen. Je kreeg speciaal oranje/rood/blauw/witte kleding aan passend bij het thema en ging op school allerlei Oud-Hollands spelletjes doen. Zoals eendjes vissen, zaklopen, blikgooien. Aan het begin van de dag gingen jullie met de hele school de Pasapas dansen. Mama en Vinn mochten kijken bij het hek. We konden alleen helaas niet heel veel zien. Wel heb je 's middags weer gedanst en hier hebben we een filmpje van! Je hebt het heel leuk gehad. Meteen uit school wilde je bij een klasgenootje spelen en daarna was het kijkdag bij zwemles, wat een drukte! 

  

 

52 maanden!

05 april 2019

Je bent je op het moment weer ontzettend hard aan het ontwikkelen op verschillende gebieden.
Je kunt nu zelf fietsen, wat je nog steeds het aller leukste vindt om te doen op het moment. Je gaat 2 keer per week naar zwemles, wat je heel goed doet en waar je echt sprongen vooruit maakt. Je tekenontwikkeling gaat hard, nu maak je bijvoorbeeld ook tafels/bedden/stoelen en huizen met een dak en ramen er in. De weg/het gras is altijd aan de onderkant en de lucht aan de bovenkant. Je bent veel met school bezig, waar je het heel leuk vindt. Je wilt het liefste iedere dag wel met een vriendinnetje afspreken, maar dat kan helaas voor jou niet. Op woensdag of vrijdag is die mogelijkheid er wel, maar de afgelopen tijd deed je dit ook echt beide dagen en dan kun je niet naar ballet, dat is ook zonde dus heb nu afgesproken dat je nu een aantal keer niet op woensdag kunt omdat je dan weer naar ballet gaat. In de klas kun je allerlei werkjes kiezen. Jouw kaartje ligt bijna nooit ergens omdat jij je werkjes altijd al af hebt! Het vaakst kies je op dit moment voor de poppenhoek of een boekje lezen dat je daarna op de gang mag spelen. Je kwam ook met een brief voor schoolreis thuis: Jullie gaan naar Ouwehands Dierenpark!
Thuis speel je steeds vaker lief met Vinn samen. Je laat steeds meer merken dat je hem leuk vindt en zegt dit dan ook. Kroelen, kusjes geven, leuk om te zien! Tv kijken is nu nog steeds nummer 1. Je kijkt niet echt naar een favoriet iets. Wel samen met mama naar de lol surprise ballen video's voor het slapen gaan. Je hebt er nu 2 gekregen en wilt er nog veeel meer. Mama heeft afgesproken dat je er weer 1 krijgt als je naar badje 2 mag van zwemles en als je alle letters van het alfabet kunt. Hier ben je al hard naar op weg!
Je kent nu zo'n 20 letters, nog maar 6 te gaan dus. Ook ben je bezig met het los halen van letters, dus bijvoorbeeld 'Kip is KKK iiiii ppp.' Omdat je dit kunt kun je op dit moment ook korte woordjes van 3/4 woorden zelf maken van de letterkaarten. Grappig om te zien dat jij dingen dan heel anders in je hoofd hebt dan dat je eigenlijk horen te zijn. Wortel maak jij bijv. wortol van, want ja je hoort tenslotte de 'O' in het woord. Binnenkort gaan we een letterdoos voor je kopen, dat is de volgende stap.
Je bent een heerlijke meid en wij zijn super trots op jou! 

Avonturenboerderij Molenwaard

30 maart 2019

Vandaag gaven ze mooi weer op en zijn we samen met Rick, Desi en Elynn naar de Avonturenboerderij geweest. Bij het noemen van de naam wist je al meteen dat het over de boerderij met Fien en Tuin ging. Je bent hier 2 keer eerder geweest. We hebben dit keer geen opdrachten gedaan maar hebben lekker rondgelopen, dieren bekeken, gespeeld in de speeltuin, een show bekeken, gegeten op een kleed in het gras, lammetjes melk gegeven, baby geitjes geaaid, pony gereden, op de auto's, ijsje gegeten en Sebastian het varkentje in de winkel gekocht. Het was een heerlijke dag zo, we gaan vast nog wel een keertje dit seizoen!